Voortzetting Yoga Hoofddorp

Voor alle belangstellenden van Yoga Hoofddorp,

Nog een paar weken en dan nadert het einde van het seizoen 2014/2015; de zomer staat voor de deur en daar kijken we allemaal naar uit. Een periode om buiten te zijn en om met familie en vrienden te genieten van vrije tijd.

De afgelopen weken is het voor Yoga Hoofddorp een verdrietige tijd geweest. Els Krop, oprichtster van Yoga Hoofddorp is eind februari ziek geworden en gedurende die periode hebben Marianne Mascini en ik haar lessen overgenomen en zo goed mogelijk invulling gegeven. Op dat moment was het helaas niet mogelijk om alle lessen van Els over te nemen. We konden op dat moment ook niet overzien dat Els niet meer beter zou worden en veel te vroeg op 27 april jl. is overleden.

Vlak voor haar overlijden, heeft Els heeft de wens uitgesproken dat Yoga Hoofddorp wordt voortgezet. Omdat Yoga Hoofddorp door haar zo zorgvuldig is opgebouwd en zij met iedere yogacursist verbonden was, wilde ik de tijd nemen om zorgvuldig over deze beslissing na te denken: het is namelijk onmogelijk om Els te vervangen.

Het is de liefde en passie voor de yoga die ons samen bracht en verbond. In 1997 heb ik mijn eerste yogales van Els gekregen; de behoefte aan verdieping leidde mij in 2008 naar de docentenopleiding van de Saswitha, opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Deze opleiding ben ik inmiddels aan het afronden door het schrijven van mijn eindscriptie. In 2011 ben ik begonnen met lesgeven in het samenwerkingsverband met Els. Om nu vanuit die verbinding de kracht van yoga – op mijn eigen wijze – door te mogen geven, ervaar ik als een geschenk.

Met ingetogen blijdschap, laat ik weten dat vanaf volgend seizoen Yoga Hoofddorp weer van start gaat met de yogalessen in de Veste in Toolenburg, Hoofddorp.

Graag wil ik het bestaande rooster blijven aanbieden.

Ik wens jullie een fijne zomer

Hartelijke groet,

Rianne